Lyxiga bananpannkakor

3 kommentarer
(null)


Jag skulle vilja säga att vi hade en skön och härlig sovmorgon och att vi njöt av en lång och god frukost. Men det vore att överdriva. Att ljuga rent ut sagt. 

Den här vårsolen må var härlig om dagarna men de tidiga skarpa strålarna som liksom borrar sig igenom vår värdelösa rullgardiner och reflekterar i spegeln bara för att sedan skjuta sitt ljus likt en laserstråle rakt i dotterns ansikte, är inte så där jätte härligt. 
Alls faktiskt. Dotter. Sätter sig som i givakt på given signal och är redo att ta sig an dagen. Det är inte jag. Det minsta. 

Men idag är det skärtorsdag och sambon är hemma. Dottern ska få klä ut sig till påskkärring och dela ut teckningar till de som skulle uppskatta hennes konst.  Men först ska vi iväg och vaccinera oss. Mot tbe. Hela bunten.

(null)


Dottern sitter, står, ligger på stolen bredvid mig. Mätt och belåten. Sjungandes glatt. Helt oväntades om vad som väntar. Stackars liten. Till och med jag är lite nervös. Man kan ju tro att man ska klara av allt efter en förlossning. Men att ta sprutor och gå till tandis gör mig fortfarande fisigt nervös.
Så för att kompensera för vad som komma skall (Även om vi är väldigt ansvarstagande och smarta föräldrar som vaccinerar familjen. Dagens mantra så att jag inte bangar) så ställde jag mig och lagade bananpannkakor till familjen. Den lyxigare varianten. Och ställde fram tulpanerna lite extra synliga. Så att man blir glad.

(null)


Nej, nu måste vi rusa så att vi hinner! Här nedan kommer ett supersmarrigt recept på
Bananpannkakor. Receptet ger 8 kakor vilket gjorde både mig, sambon och dottern proppmätta.

(null)

Du behöver:

2 ägg
2 mogna bananer
1 dl mjölk, valfri sort
1 stor generös matsked jordnötssmör
1 msk honung eller agavesirap
1 nypa vaniljpulver
1.5 dl mjöl
En generös matsked smält smör
Smör till stekning

Ev. Vaniljkvarg och bär till servering

Ta fram matberedaren, blendern eller stavmixern. Man kan göra för hand men det blir mycket bättre med lite elektronisk hjälp.

Vispa upp banan och ägg ordentligt medan du smälter smör.
Häll i det smälta smöret, mjölken, jordnötssmöret, honungen och en nypa vaniljpulver och blanda ordentligt.
Blanda sist i mjölet.

Värm en stekpanna på medelhög värme. Smält lite smör och häll i caen dl av smeten i en rund klick i mitten av stekpannan. Gå inte ifrån. Det här går undan. Kika efter 15 -30 sekunder hur pannkakan ser ut och flippa den till andra sidan om den fått önskad färg.

Servera pannkakorna med lite vaniljkvarg och frusna eller färska bär. Eller ät som de är. Dem är smakrika utan topping och smakat underbart! 

(null)

(null)


 
1 Angelica Wåhlin:

skriven

Bananpannkakor är ju verkligen otroligt gott :) Lycka till med vaccineringen, det ska nog gå bra!

Svar: Ja, det var supergott! Speciellt med jordnötssmör i 👌🏻 😋 Tack så mycket, det kan behövas! Hoppas du får en jätte fin skärtorsdag och påsk! 💝🐣
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Jag kommer ihåg en annan gång när det var pannkaksstekning 😂 Hur gick vaccinationen? ❤️

Svar: Eeh var det för några år sedan? 😇☺️ Hahahaha jo men det gick bra! Dottern var nästan duktigare än mig. Hoppas du får en fin skärtorsdag och början på påsken! 🐣🐤🐥❤️
Sannas Kitchen Stories

3 Pervin:

skriven

Kommer ihåg dina bananpannkakor med vanilj kesella!!!! Oh my gad so yummy!!!! 😍😍😍😍

Svar: Det här receptet är 100 gånger bättre! Den du! 😋😋😍😍
Sannas Kitchen Stories