(null)


Idag kommer familjen hit på påskmiddag. Både från sambons och min sida. Hela härliga familjen. Vilket betyder att vi kommer ha en lyrisk dotter hela dagen. Hennes favoriter samlade i ett och samma hem. Lite babblarna på det. Eller peppa pig och hon kommer ha världens bästa dag! Vilket i sin tur kan betyda att vi kommer ha en tjej som slocknar på två sekunder vid nattningen. Vilket betyder EGENTID med film och mys i soffan ikväll. Om jag inte totaldäckar vid nattningen det vill säga. För låt oss vara ärliga, den chansen är nog störst. 

Vi kanske inte firar påsken storslaget i år men ingen påskmiddag utan efterrätt. Som om inte påskäggen är tillräckligt liksom. Så till påskens efterrätt så gjorde jag en busenkel kaka som varken kräver tid eller energi att baka men som ser både lyxig ut och är gudomligt gott!
Jätte smidig att laga i sista sekund och inte alltför mycket ingredienser.

Denna kaka är ju en sockerbomb och dessvärre förbjuden frukt för dottern. Hon fick därför en sockerfri banan kaka till efterrätt. Men mer om det i ett annat inlägg.

(null)



Påskkaka 
En syrligt söt kaka med lemon curd, gräddig frosting och godis påskägg. 


Baka 2 sockerkakor i en springform. Smidigast är ju om man har 2 springformar i samma storlek så att man kan baka båda sockerkakorna samtidigt.

Du behöver 

2 satser av:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk vaniljsocker
60 gram smör
1 dl mjölk
Ströbröd

Springform 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull.
Sno lite av smöret och smöra sockerkaksformen. 
Bröa sockerkaksformen.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Häll i mjölken i smöret så att det inte är för varmt och häll sedan ned det i äggsmeten. Blanda.
Häll sedan ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ordentligt. Smaka av. Det är viktigt.

Häll i smeten i en springform.

In i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar.

Baka alltså 2 av dessa sockerkakor.

Låt svalna.

Koka en simple syrup från Yolanda Gampp.

1 dl socker
1 dl vatten
Koka upp, låt svalna. 

Lemon curd 

3 citroner 
3 ägg
3 dl socker
125 grader smör

Riv skalet från en citron ned i en kastrull. Pressa ned saften från samtliga. 

Knäck i äggen och häll i sockret. Låt sjuda på spisen. När krämen börjar bli tjock så häll i smöret och rör om till en slät kräm. 
Häll upp i burk med lock.

Klart!

Skär sockerkakorna så att du har 2 stycken lika stora tårtbottnar.

Häll över simple syrup över dem och ställ åt sidan. 

Vispa upp 2 dl grädde blandat med 2-3 matskedar färskost samt en matsked florsocker.

(null)

Häll på lemoncurd på ena sockerkakan. På med andra kakan och toppa med sen vispade frostingen. Dekorera med påskäggen. 

(null)

(null)

(null)




Påskaka, helgens efterrätt !

Tårtor 2 kommentarer

(null)


Idag kommer familjen hit på påskmiddag. Både från sambons och min sida. Hela härliga familjen. Vilket betyder att vi kommer ha en lyrisk dotter hela dagen. Hennes favoriter samlade i ett och samma hem. Lite babblarna på det. Eller peppa pig och hon kommer ha världens bästa dag! Vilket i sin tur kan betyda att vi kommer ha en tjej som slocknar på två sekunder vid nattningen. Vilket betyder EGENTID med film och mys i soffan ikväll. Om jag inte totaldäckar vid nattningen det vill säga. För låt oss vara ärliga, den chansen är nog störst. 

Vi kanske inte firar påsken storslaget i år men ingen påskmiddag utan efterrätt. Som om inte påskäggen är tillräckligt liksom. Så till påskens efterrätt så gjorde jag en busenkel kaka som varken kräver tid eller energi att baka men som ser både lyxig ut och är gudomligt gott!
Jätte smidig att laga i sista sekund och inte alltför mycket ingredienser.

Denna kaka är ju en sockerbomb och dessvärre förbjuden frukt för dottern. Hon fick därför en sockerfri banan kaka till efterrätt. Men mer om det i ett annat inlägg.

(null)



Påskkaka 
En syrligt söt kaka med lemon curd, gräddig frosting och godis påskägg. 


Baka 2 sockerkakor i en springform. Smidigast är ju om man har 2 springformar i samma storlek så att man kan baka båda sockerkakorna samtidigt.

Du behöver 

2 satser av:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver 
1/2 tsk vaniljsocker
60 gram smör
1 dl mjölk
Ströbröd

Springform 

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull.
Sno lite av smöret och smöra sockerkaksformen. 
Bröa sockerkaksformen.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Häll i mjölken i smöret så att det inte är för varmt och häll sedan ned det i äggsmeten. Blanda.
Häll sedan ned mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ordentligt. Smaka av. Det är viktigt.

Häll i smeten i en springform.

In i ugnen och grädda i ca 35-40 minuter. Testa med en sticka för att se om den är klar.

Baka alltså 2 av dessa sockerkakor.

Låt svalna.

Koka en simple syrup från Yolanda Gampp.

1 dl socker
1 dl vatten
Koka upp, låt svalna. 

Lemon curd 

3 citroner 
3 ägg
3 dl socker
125 grader smör

Riv skalet från en citron ned i en kastrull. Pressa ned saften från samtliga. 

Knäck i äggen och häll i sockret. Låt sjuda på spisen. När krämen börjar bli tjock så häll i smöret och rör om till en slät kräm. 
Häll upp i burk med lock.

Klart!

Skär sockerkakorna så att du har 2 stycken lika stora tårtbottnar.

Häll över simple syrup över dem och ställ åt sidan. 

Vispa upp 2 dl grädde blandat med 2-3 matskedar färskost samt en matsked florsocker.

(null)

Häll på lemoncurd på ena sockerkakan. På med andra kakan och toppa med sen vispade frostingen. Dekorera med påskäggen. 

(null)

(null)

(null)