
Igår var det helt galet. Lagom till middagen åt jag lite grann. Var inte direkt hungrig. Men sen small det till. Jag var bottenlös. Åt allt som kom i min väg. Jag lovar. Hade jag nått dotterns majskrokar så hade dem rykt också. Precis som den förlorade
glassen från jag vet inte när som hittades längst in i frysen. Ett hamburgerbröd som bara låg där ensam i sin förpackning. Hade det funnits rester från middag så hade jag tryckt i mig det med. Men det hade sambon redan smällt i sig. Jag var till och
med uppflugen på pallen, rotandes längst in i skafferiet och på bakhyllan. Jag hittade 3 chokladägg. Jag vet inte om de kom från denna påsk eller förförra. Det var skitsamma. Dem åkte ned. Snabbt. Knappt så jag fick av folien innan.
Jag har inte känt mig så hungrig sen jag var gravid och hade samma bottenlösa hunger vissa dagar. Och nej. Jag är inte på smällen. Bara hungrig. Och trött.
Jag borde bara ha gått och lagt mig. Men jag hittade till slut dotterns russin som jag tuggade på framför Parneviks. Ibland så förstår jag verkligen inte hur hon kan vara så förtjust i sånt som torkad frukt. Och så slår det mig att ungen inte vet bättre.
Hon har inte fått smaka på livets goda än. Socker och godis. Så det är helt och hållet mitt fel. Eller förtjänst. Så jag klappar mig själv lite på axeln medan jag stoppar i mig en maräng som jag drog ned när jag rotade på bakhyllan.

Dagens middagstips är en riktig lyxig vårrätt dom trots sin enkelhet känns lyxig och är fantastiskt god. En perfekt helg middag med andra ord!
Ugnsrostad potatis med stekt lax & färskostdipp
4 personer
900 gram potatis
1 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 tsk havssalt
1 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk frusen gräslök
4 laxfiléer
Salt & peppar
8 sparris
En skvätt olivolja
Balsamvinäger
Havssalt
Svartpeppar
2.5 dl créme fraîche
75 gram färskost
Saft från en halv lime eller citron
Salt & peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader
Skala potatisen och skiva den. Inte som klyftor utan som om du skulle göra potatisgratäng. Fast lite tjockare.
Släng ned i en bytta.
Ta fram ett glas och blanda marinaden. Olivolja, balsamvinäger, honung.
Pressa ned en vitlöksklyfta. Häll i salt och svartpeppar. Rör om ordentligt.
Häll över marinaden och gräslöken på potatisen, blanda och låt det dra lite.
In i ugnen och sätt timern på 25 minuter.
Ta fram en skål och blanda créme fraîche med färskost. Häll i några droppar saft från en halv lime. Salta och peppra. Smaka av. Krydda mer vid behov.
Hetta upp stekpannan med olivolja och släng ned sparrisen. Stek sparrisen på hög värme tills den fått färg. Släng på lite havssalt. Sänk värmen och stek tills den blir mjukare.
Lägg på ett fat. Ringla lite mer olivolja över vid behov. En skvätt balsamvinäger och lite peppar.

Ta fram de tinade laxfiléerna och salt och peppra lätt på båda sidorna. Stek den sedan på medelhög värme i ca 2.5 minuter på vardera sida.
Klart! En perfekt middag som smakar sommar och sol. Och att förgylla veckan med!


skriven
Bottenlösheten känner jag igen! Här hemma finns det aldrig något bortglömt gott när man behöver det, min kära make har alltid ätit upp allt när jag är sugen 😂😂