Hamburgare & sötpotatis pompa

4 kommentarer

(null)

Jag skulle vilja skylla på all omständlighet och alla förseningar på att det faktiskt är fredagen den 13:e idag. Men det kan jag inte. Det här är liksom min vardag. Meckigt. Omständligt. Och framför allt försenat.  Middagen idag har tagit drygt 2 timmar. Det ska den inte göra. Men det blir så när man får jaga en unge varannan minut. Torka vatten efter översvämningar i diskhon. Ta ned från diskbänk. Och spis. Vid det här laget var spisen inte på. Men ändå. Hon tar till pallen. Och klättrar på allt. 
"Ta bort pallen då", kanske ni tycker. Jo. Men det blir lite svårt. För då når jag inte nåt. Alltså jo. Jag når upp till diskbänken. Men inte upp i skåpen. Och nej. Så kort är jag inte. Jag är ståtliga 1 och 55 centimeter som jag brukar säga. Givetvis menar jag 1 meter och 55 centimeter. 55 och en 1/2 om jag riktigt sträcker på mig. Men nu är vi inte här för att prata om min längd. Utan om
Mat. Och för att klaga att min unge har varit överallt och ingenstans. Pratat hejvilt. Klättrat hejvilt. Sprungit hejvilt. Och att middagen var inte klar efter 2 timmar. Då kan ni förstå att jag knappt kunnat laga mat. 
Sambon då undrar ni? Jo han dricker öl. Inte här hemma. Men ute. Med polare. Han har det gött han. Jag hittade också en öl här hemma. Det var lättöl. Och så kom jag på att jag inte tycker om öl. Så det blev vatten. Kul. 

(null)

Nattningarna pågår också i en evighet för mig. Aldrig för sambon. Bara för mig. Dottern har liksom börjat tjattra och nästan argumentera för sin sak. Om att inte sova. Visserligen inte med klar och tydlig svenska. Utan blandade ord med sitt bubbliga språk. Men budskapet är väldigt tydligt. Oftast är det liksom svårt att hålla sig för skratt. Och så är det tvärkört för henne att nanna kudden. 

Det har dock funnits tillfällen då man inte skrattat rakt ut när dottern suttit igång. Som när hon fick för sig att kalla mobiltelefonen för " dilli dillidi DILDO". Och hon ett flertal gånger stortjutit D I L D O högt från vagnen när jag inte låtit henne titta på babblarna när vi varit och handlat. Ett dumt beslut om att muta ungen i ett svagt ögonblick då jag behövde få lugnet att få handla mat. Som resulterade i mycket tjutande när det vankades handling. Det bet mig i arslet. Big time. 

Det var många som höjde ögonbrynet under den perioden om man säger så. Och jag ville mest sjunka genom jorden. Då kunde jag inte skratta åt det. Det kan jag idag. Knappt. Ganska färskt ändå.

(null)

Något som inte var alltför färsk var min burgare. För nattningen med dottern tog som sagt en evighet och lite till. Det slutade med att hon fick placeras i soffan. Under en filt. Det funkade i 5 minuter. Så snart jag satte mig ned med maten. Som hon för övrigt inte ville äta, så började projektet få instagramröv. Med vattenflaskan, upp och ned, drog hon iväg och rusade iväg runt hela lägenheten. Jag efter. Men hon är kvick. Som fan. Och jag halkade i vattenspåret som hon lämnade efter sig. Jag vet. Det låter som en parodi. En riktigt dålig komedi. Men det här är sanningen. Och det blir värre. När jag väl får tag på ungen. Och flaskan. Placerar ungen i soffan. Och börjar torka upp vattnet. Så har jag glömt den lilla detaljen. Att gömma fjärrkontrollen. Så när jag står där på alla 4 i sovrummet och torkar för glatta livet så hör jag hur ljudet från tvn ökar och snabbt blir öronbedövande. Springer ut och sliter åt mig kontrollen och sänker. Vill ju inte att ungen ska bli mer döv än hon redan är. Då passar hon på att ta att doppa mina pommes i aiolin. Och sedan i mitt colaglas. Sötpotatis pommes med aioli och Cola är inte gott kan jag tala om. Burgaren dock. Jösses! Den var helt löjligt god i alla fall. Den var helt jäkla magiskt god. Den bästa jag någonsin har ätit faktiskt. Japp. Så kaxig är jag. Och att burgaren även var god som sval, vet vi ju alla vad det betyder. Bakismat! Det vill säga, den kommer fungera alldeles strålande sen som nattamat när sambon kommer hem sen i natt. Han som dock sagt att han inte vill äta mer burgare det här seklet. Fast efter några öl så lär han garanterat ha glömt det ändå.

(null)


Världens godaste burgare! 

4 st

Hamburgerköttet:
500 gram fläskkött. Man kan även ha blandfärs eller högrev. Men jag tar helst den simpla då det ska i massa gott i den

1/2 burk jalapeno

3 msk sweet baby Ray's

1 gul lök

1 paket brioche hamburgerbröd, 4 st. Fuskade här och skippade att baka eget bröd då jag kom på att jag ville äta burgare sisådär 30 minuter innan jag började laga den. 

1 paket cheddarost

Sweet baby Ray's

1 tomat

Romansallad

1 burk hellman's majonäs

3 vitlöksklyftor

1 paket bacon

2 paket med färdiga sötpotatis pommes. Japp. Jag fuskade idag för att matlagningen drog ut så på tiden.

(null)


Gör så här

Ta fram köttet.
Skala och hacka en gul lök
Häll i en matberedare 
Häll i en halv burk jalapeno 
Salta och peppra.
Mixa till en massa.

Sätt på ugnen utifrån vad som står på paketet med pommesen.

Häll i 2-3 msk med Sweet baby Ray's. Blanda ordentligt.

Forma köttet till 4 lika stora hamburgare och placera på bakplåtspapper på en plan yta.

Stek ett paket bacon. Tänk på att det ej ska vara knaperstekt.

Lägg på hushållspapper och låt svalna.

Häll upp hälften av majonäsen i en skål. Pressa ned 3 vitlöksklyftor. Salta och peppra. Rör om. Ställ åt sidan. Aiolin är klar.

Ta den svalnade baconet och hacka i mindre bitar. Inte finhackat dock. Häll i en skål och häll resten av majonäsen. Rör om. Peppra. Ev lite salt. Smaka av innan då baconet i sig är salt.
Ställ åt sidan.
(Tack kocken för tipset!)

Skiva tomaterna i skivor.

Bryt av 4 salladsblad.

Hetta upp stekpannan och börja stek hamburgarna på medelhög värme. Det ska gärna låta från stekpannan. Stek 3-4minuter på varje sida beroende på hur tjocka hamburgare som du gjort. Jag hade relativt tjocka bitar så jag stekte i 4 minuter. Jag är dock sån som är livrädd för rått kött så jag steker hellre lite extra än för lite. När man har någon minut kvar på sista sidan så lägger man på osten på köttet. Stek någon minut till. Till osten börjar smälta.

Häll Sweet baby Ray's på botten av hamburgerbröden. Placera hamburgaren på. Toppa med tomat och sallad. På med bacon och majonäsröran. Och till sist på
Med locket.

Servera på en tallrik med sötpotatis pommes och aiolidipp.

(null)






 
1 Anonym:

skriven

Sambon erkänner att han trodde det var veggieburgare men åt ändå. Bekräftar härmed att dom var lika delikata om inte mer! Smakade även bra med en resob! //Sambon

Svar: Och du trodde att baconmajon var vaniljsås. Med bruna bitar i. Så du åt inte utav den. Däremot åt du av flask aiolin. För dippskålen med aiolin på hamburgartallriken var inte tydligt nog. 🤦🏻‍♀️
Sannas Kitchen Stories

2 Linda:

skriven

Baconmajo 👌

Svar: 👌🏻😋
Sannas Kitchen Stories

3 Pervin:

skriven

Fan så gott!!!! 😍😍

Svar: Galet gott! Detta måste ni testa ! 😋😋
Sannas Kitchen Stories

4 Angelica Wåhlin:

skriven

Ser otroligt gott ut! Och ungen, tja, hon ger mig iallafall ett leende på läpparna ;)

Svar: Det var det! Om ni ska göra burgare någon gång, testa detta recept! 😋 Hahaha vad kul att höra! ❤️
Sannas Kitchen Stories