Delikata kyckling!

2 kommentarer

(null)


För några veckor sedan så satt jag och bollade middagsidéer med kocken. Fantasin tröt och 
jag hade precis publicerat min tågkrasch om jag inte minns helt fel. Så god. Men ack så tråkig på bild. Tågkraschen alltså. 

Kocken berättade då om en kycklingrätt som heter Picatakyckling. Beskrev den och det lät gudomligt. Här om dagen skulle denna gudomliga rätt lagas. Jag mindes såklart hälften av vad man skulle ha i och vad man skulle göra. Såklart. Så jag gjorde det alla normala människor gör när minnet sviker. Jag googlade. Jag kunde ju ha ringt kocken. Och om jag inte minns fel så gjorde jag nog också det innan. Det där minnet alltså. 

På Google fanns det lika många olika versioner av den här Picatakycklingen som sökningar på den. Så jag gjorde precis som alla andra. Tydligen. Jag gjorde min egna version av det hela. Och med det som jag hade hemma. Och resultatet? Helt fantastiskt, barnsligt, löjligt gott! Skulle säkert kunna slängt in några fler adjektiv men just nu är det stiltje i hjärnan.

Eftersom jag gjorde någonting som inte riktigt påminner om nåt av det som jag kunde hitta via en Google-sökning så valde jag att kalla detta för en;

Delikata kyckling 

(null)


6 portioner

1 förpackning med kyckling innerfiléer, 900 gram

1 dl mjöl

1 dl Pankoströbröd 

80 gram riven parmesan

2 ägg

Såsen:

5 dl creme fraiche 
2.5 grädde
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 msk soya
Salt
Peppar

10 coctailtomater 

Ris

(null)

(null)


Sätt ugnen på 200 grader

Häll upp mjöl en skål, ströbrödet i en annan och vispa upp 2 ägg i en tredje.

Riv parmesan över Pankoströbrödet.

Salta och peppar kycklingfiléerna. Rulla dem sedan i mjölet, doppa i ägget och rulla sedan i Pankoströbrödet.


Lägg filéerna i en ugnsfast form och bygg liksom på höjden. 

Ta en bunke och blanda alla ingredienser för såsen. Allt detta skall blandas kallt.

Dela coctailtomater i halvor. Lägg halvorna runt omkring formen. 

Häll såsen över och runt om i formen så att toppen av kycklingarna i mitten av formen inte täckts av någon sås.

Grädda i ugnen i 35-40 min.

Koka sedan ris. Valfritt.

Servera och njuta!

(null)

(null)






 
1 Linda:

skriven

Sååå himla gott! Jag tror nog att det mest goffiga och godaste maten aldrig blir bra på bild 😊

2 Linda:

skriven

Sååå himla gott! Jag tror nog att det mest goffiga och godaste maten aldrig blir bra på bild 😊

Svar: Nej precis, det ser mest oaptitligt ut Hahaha
Sannas Kitchen Stories