Korv med bröd- en delikatess

2 kommentarer

(null)

Ni vet när någon föreslår att man ska äta korv med bröd till middag och man grimaserar illa och muttrar nej? För att det är så himla tråkigt? Och sen några veckor senare. Eller månader. Så tar man den där trippen till Ikea för att köpa dem där värmeljusen och så ställer man sig i den där korvkön. För att köpa den där korven. För den kostar ju bara 5 spänn. Och man äter den där korven och den smakar helt gudomligt och man ångrar sig bittert att man inte köpt en till. Eller fem. För man delar ju med dottern. Så åker man hem och man föreslår till sambon att man ska äta korv med bröd till middag. Och så gör man det. För det är ju så förbaskat gott. Och så undrar man varför man inte äter korv med bröd oftare. 

Och så går det månader. Och sambon frågar återigen om vi ska äta korv med bröd till middag och man grimaserar illa och muttrar nej. För det är så tråkigt. Och så börjar det om igen. Är det så för er med? Inte? Kanske lite?
Tänk då på det här receptet. Och på hur förbaskat gott det är. Och hur man kan få korv med bröd till att bli en riktigt delikatessmiddag med lite lätta knep. Så att man aldrig mer kommer muttra nej eller tycka att det är en tråkig middag. Eller lunch för den delen.

Detta recept ger 12 st korv med bröd. Men du kan givetvis anpassa receptet till hur många du vill ha.

Vi börjar med brödet. Japp. Vi bakar vårt egna korvbröd. För det blir så jäkla mycket lyxigare då. Och för att man kan frysa in bröden. Och man kan äta dem som vanliga frallor om brödet skulle ta slut hemma. Det är helt enkelt ett skitgott bröd som kan ha fler funktioner. 

Korvbröd med torrjäst
12 st
Recept inspirerat från matskafferiet.se

1/2 påse torrjäst
1 tsk salt
1 tsk socker
6 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
50 gram smör
1 ägg till penslingen


Smält smöret i en kastrull och häll sedan ned mjölken så att smöret svalnar lite.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan på degspadet. Bearbeta degen tills den blir smidig. Gärna i 5-10 minuter. Har du en köksassisten så använd den. Om inte så kanske du har degkrokar till elvispen? 

Lägg en handduk över och låt degen jäsa i 30 minuter.

Häll ut degen och knåda den en stund innan du sen delar upp den i 12 lika stora bitar.

Forma varje del till ett korvbröd och lägg på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. 

Låt jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader så att ugnen är varm tills dess att bröden jäst klart.

Vispa upp ett ägg och pensla bröden.

Grädda bröden i mitten på ugnen i ca 8-10 minuter.

(null)


Förutom senap och ketchup så vill man ju ha något lite smarrigt på. Glöm kletig räksallad. Tänk gurkröra. Som bostongurka. Fast inte. Och supergod!

Du behöver: 

En halv burk gammaldags gurka( den stora burken på 730gram)

3 stora matskedar majonäs. Jag körde på Hellman's. Den tycker jag är godast.

1 tsk skånsk senap 

En nypa salt och en nypa svartpeppar

Hacka gurkan i mindre bitar och lägg i en skål. Skopa på majonäs och en tesked senap. Rör om. Krydda med salt och peppar.

(null)

(null)


Går på Max 10 minuter att göra.

Till röran kan man servera rostad lök. Det gör den där korven extra god. 

Gör din egna rostad lök om du vill. För all del. Där sätter jag ned foten. Det har jag inte tålamod för. Jag nöjer mig med den färdiga.

Koka korven enligt anvisning på förpackningen.
Värm korvbrödet på micron om ni vill. Eller på grillen om ni grillar.

Montera ihop er korv med bröd bäst ni vill och njut!

(null)




 
1 Jenny:

skriven

Det är sååå gott med korv med bröd. Vi åt det till middag förra veckan 😀 med masssa räksallad! 😀 lyxigt att göra egna korvbröd 😘 hoppas det går bra med städningen ❤

2 Linda:

skriven

Det är ju så barnsligt gott med korv med bröd 😀