Godmorgon. Eller morgon och morgon. Vid det här laget är det lunch. Man skulle ju kunna tro att jag sovit tills nu med tanke på att vi för första gången sen dottern kom sovit själva här hemma. Men icke. Jag vaknade klockan 7. Stressad. Och kunde inte
somna om. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade lite ont i håret.
Sambon och jag hade skitkul igår! Och vi höll sams! Trots arkadspel. Och biljard. Men det sista var enkelt. För jag kan inte spela biljard. Alls. Jag kan inte sparka på bollar så varför skulle jag då kunna slå på små hårda bollar med en smal pinne
liksom. Lägg till lite vin på det och siktet var inte det bästa heller. Eller pricksäkerheten. Dock höll jag mina bollar på bordet. Det gjorde inte sambon. Han lyckades preja av den vita bollen ett par gånger. Han lyckades även få i bollarna i
hålen också. Det gjorde inte jag.
Jag slog honom i basket i alla fall. Första gången. Inte andra men då fick jag inga bollar så tiden hann ta slut. Sambon säger att jag bara skyller på det och att han vann. Men det är bara för att hans ego fick sig en törn. Men vi höll sams. Vilket
nog beror på att jag hoppade baseball buren. Hade jag gjort den så hade coach sambon den store kommit fram. Och jag hade blivit galen. Och säkert träffat några bollar i ren frustration.
Idag blev det inte mycket till sovmorgon. Det var upp. In i duschen. Såklart. En resorb. 2 alvedon och sen bädda ned sig med godispåsen. Sånt man inte kan göra när dottern är hemma. Snart blir det sten, sax och påse om vem som ska fixa brunch. Sen
hämta dottern som jag faktiskt saknar väldigt mycket!
Här nedan kommer sista middags tipset inför Valborg. Speedmiddagen. En middag på 20 minuter. Och är så där krämigt, galet god att den enda nackdelen är en intensiv matkoma som skulle kunna försena promenaden ned till brasan.
Lövbiffspasta
4 skivor lövbiff. Jag glömde att väga dem.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gram champinjoner
2 paket kantarell färskost, Créme Bonjour a 100 gram
2.5 dl matlagningsgrädde
Naturell matolja
Salt och svartpeppar
Spagetti
Gör så här:
Koka spagetti. Glöm inte att vara generös med olivolja och salt!
Skala och hacka löken.
Finhacka vitlöken.
Tvätta och skiva champinjonerna.
Ned med allt i en stekpanna och stek i olja på medelhög värme.
Skär lövbiffen i mindre bitar.
När champinjonerna minskat i storlek och börjar få färg så slänger du i lövbiffen.
Salta och peppra. Stek i ett par minuter.
Häll i kantarellosten och grädden. Blanda och låt puttra upp.
Smaka av och krydda ev. Lite mer vid behov.
Häll av spagettin.
Servera i en djupare tallrik. Skippa fjantiga garneringar utan sätt er bara och njut!
En helt himmelskt god middag på runt 20 minuter. Perfekt när det är brådis ned till brasan.
skriven
Wow det där såg gott ut! Och kul att det var en lyckad kväll 😍👌