Frukost quesadilla

3 kommentarer
(null)

(null)


Ni vet dagen efter? Alltså dagen efter man fått i sig lite alkohol. Och då menar jag inte att man blivit askalas för då hade jag bara legat i fosterställning i ett dygn. Eller nej. Inte ett dygn. Mest troligt två. Eller tre. Likt ett turkiskt jäkla bröllop. 

Men när man blivit lite salongs. Så där så att axlarna sjunker ned och kroppen känns lite mer mjuk. Och man ser livet utifrån ett litet mer rosigt skimmer. Då! Då blir jag alltid sådär bakis hungrig dagen efter. Och då pratar vi inte yoghurt och Granola. En Skogaholm med lite kaviar. Nej nej. Jag vill ha salt. Fett. Typ nästan en pizza till frukost. Trots drive through'n natten innan. Och ja. Vi körde till donken med vår uber. Och sambon kom skuttande ut från donken med en stor påse med snackbox och ett gigantiskt leende på läpparna. 

Nackdelen dagen efter är ju att man inte har all ork i världen till att ställa sig för att baka en pizza. Eller någon större brunchbuffé. Däremot så finns det de perfekta bakisrätterna för de som 1. kan stå upprätt. 2. Kan stå upprätt i alla fall 10 minuter. 3. Inte är alldeles för bakfull för att inte ha aptit och kunna äta. 

(null)

(null)

Som jag garanterat sagt flera gånger här så älskar jag tortillabröd. Det är ett måste att alltid ha här hemma. Man kan verkligen göra a l l t med tortilla. Bland annat frukost quesadillas. 
Har ni testat det någon gång? Det är faktiskt galet simpelt!

(null)


1 frukost quesadilla kan delas på 2 personer utan problem. Men är man alltför hungrig så kan det vara bra att fixa 2.

1quesadillas 

2 tortillabröd, medium storlek
1 ägg
1/2 paket bacon eller 1 kryddig korv. Ex kycklingchorizo.
Ost. Massa ost. Gärna 2 sorter om man har det. Jag använde cheddarost som blev över från när jag lagade hamburgare och goudaost.
Matolja

(null)


Gör en liten äggröra av ägget och häll upp på en tallrik, ställ åt sidan.

Skär korven i mindre bitar. Stek korven. Häll över korven på äggröran.

Ta fram två tortillabröd.
Hyvla ost och täck båda bröden.

Häll upp ägg- och korvblandningen på ett av bröden.

Höll upp lite matolja i en stekpanna och hetta upp på medelhög värme. Stek brödet med ägg- och korvblandningen mot stekpannan och placera det andra brödet som ett lock. Det räcker med någon minut bara. Det gäller att ha lite koll så att brödet inte bränds.
Flippa över tortillan med hjälp av en tallrik så andra sidan steks också. Det går snabbt för osten att smälta och för tortillan att få en fin yta.

Serveras som den är eller med lite créme fraîche och guacemole om ni har färdigt. Se inget tvång i att servera med någon dipp då quesedillan är fantastiskt god precis som den är. Och sådär lagom salt och fet som man cravear dagen efter. 

(null)

(null)



 
1 Pervin:

skriven

Perfekt bakismat!!! 😍

2 Linda:

skriven

Ska definitivt testas efter nästa vinkväll! Tack för tipset!

3 Miss Baby Peaches:

skriven

Gud så gott!